8 Mart 2012 Perşembe

Amerika'yı Aipac'mı yönetiyor?



Aipac (American İsrael public affairs commitee) Amerika'da İsrail'in çıkarlarını korumak için kurulmuş bir yahudi lobisi.Aipac 100'000 üyesiyle amerikadaki yahudi lobileri içinden ve hatta bütün lobiler içinden en etkili ve güçlü olanı.
Aipac'ın işi senatörleri hem finanse hemde kontrol etmek.
Mesela Aipac bütün senatörlerin verdikleri oyların listesini tutuyor. Pro İsrail oy vermeyenleri ziyaret edip İsrail'in çıkarlarının önemi anlatılıyor ve tabiki paralar, bağışlar dağıtılıyor.
Aipac'ın sayesinde Amerikan parlamentosunda yapılan ve İsraili ilgilendiren yasaların oylamalarında senatörlerin %80'i Aipac'ın istediği gibi oy veriyor.
Buraya kadar belki yeni birşey yok ama Aipac'ın yaptığı son hamle gerçekten inanılmaz.
Aipac'ın (veya Netanyahu'nun) hazırladığı yasa tasarısına göre herangi bir Amerikalı devlet çalışanının, Iran devletiyle diplomatik ilişki kurması yasaklanıyor.
Düşünebiliyormusunuz ne dışişleri bakanı ve hatta ne Obama artık kongreye gitmeden İran'la kontağa geçemiyecek. Aipac'ın hazırladığı yasa "the house foreign affairs commitee" den geçirildi ve Obama tarafından imzalandı.

Yasa aynen böyle (paragraf 601):

(c) RESTRICTION ON CONTACT.—No person employed with the United States Government may contact in an official or unofficial capacity any person that-
(1) is an agent, instrumentality, or official of, is affiliated with, or is serving as a representative of the Government of Iran; and
(2) presents a threat to the United States or is affiliated with terrorist organizations.

(d) WAIVER.—The President may waive the requirements of subsection (c) if the President determines and so reports to the appropriate congressional committees 15 days prior to the exercise of waiver authority that failure to exercise such waiver authority would pose an unusual and extraordinary threat to the vital national security interests of the United States.  

Yahudi lobisinin Amerikada güçlü olduğunu biliyordum ama Amerika'nın dış politikasının direk olarak
İsrail tarafından yapıldığını bilmiyordum.
Küba krizini düşünün, diplomasi olmasa kim bilir neler olabilirdi.
Diplomatik yolları tıkamak kesinlikle savaş yolunu açmak demektir.
Ve sonuçta İsrail'in istediğide zaten savaş.

Netanyahu Aipac'da konuşuyor: "İran bir nükleer ördek, artık dünya'nın ördeğe ördek deme zamanı geldi".
 
 



                                        Aşağıdaki video'da konuşmanın tiye alınmış hali. Remix



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder