1 Mart 2012 Perşembe

Bir Taşla İki Kuş

Bugün heyecanlı geçti. AMB 800 bankaya toplam 530 milyar verdi.
Kasinoda çipsler masaya konuldu. Şimdi bu parayla bankalardan sorunlu ülkelerin tahvillerinin alınması ve reel ekonomiye daha fazla kredi verilmesi bekleniyor. Tahvil alımı bankalar için güzel bir iş imkanı. Al krediyi %1'e, sonra al bu krediyle %4 %5 civarında faiz atan tahvilleri.
Yani sonuçta Avrupa değirmenine yeni su taşımaktan başka birşey yapmadı.

Diğer taraftan ABD'nin son çeyrekte (2011) %3 büyüdüğü haberi geldi.
Ve sonunda Bernanke QE3 istiyenleri hayal kırıklığına uğrattı (bence QE3 gelecek bu sene ama ikinci yarıda, biraz daha var). Bunlar tesadüfen gelişen olaylar değil.
Bence bu kurlar savaşında güzel bir hamle oldu FED'den. Piyasalara daha fazla risk on moduna girme şansı tanımadılar. Çünkü risiko almak istemeyen bir piyasa Amerikan tahvillerine sarılıyor ve bu faizleri düşük tutup Amerika'nın kendini refinanse etmesi daha ucuya geliyor. Biliyoruzki Amerika gibi
aşırı borçlu ülkelerin baş düşmanlarından biri sattığı tahvillere yüksek faiz ödemek.

Bunun yanında FED  bu hamlesiyle altın ve gümüşüde çok güzel frenlemis oldu.
Zamanlamaları harika, altın tam 3 aylığın en yükseğini görmüş, chartteknik güzel duruyor, long kontratlar artmış, altın tam fırlıycak böyle bir ortamda çekti FED el frenini.
Altın bir günde %4 düşüyor, gümüş %7.5 düşüyor. JPMorgan karteli bir kaç saatte 1.66 milyar ounce gümüş satıyor (nerdeyse iki senelik gümüş üretimi), kaldıraçsız nerdeyse 58 milyar dolar.
Geçen Cuma denedikleri manipülasyon ( http://finansalreset.blogspot.com/2012/02/gumus-manipulasyonu-geri-tepti.html ) böylece bugün gerçekleşmiş oldu.
Şimdi bunun üzerine comex'den birde margin yükseltme gelirse hiç şaşmam.
Toparlamak gerekirse FED hamlesini güzel yaptı ve hem tahvillerden ve dolardan çıkışı hemde değerli metallerin yükselişini durdurmuş oldu.
Bir taşla iki kuş vurmak buna denir heralde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder